top of page

I morgen går det løs: Jørgen skal krydse den arktiske cirkel

Her fortsætter historien om manden med slæden, manden der ikke vil lade sig kue af ekstrem frost og kulde. For at sætte et værdigt punktum for sine strabadser I Yukon Arctic Ultra (YAU), og udnytte sin hårde træning, har Jørgen Leschly Thorsted valgt at deltage i verdens nordligste Ultra Race 6633, der krydser den arktiske cirkel.

Læs her, hvad Jørgen fortæller Global Dignity om sin beslutning for at deltage i løbet, og hans håb om at andre kan lære noget af de udfordringer, han har mødt:

”Det er en mulighed for at få lukket denne sæson på en værdig måde inden en ny begynder. Jeg får gentaget for mig selv, at jeg har, hvad der skal til for at klare de udfordringer, jeg stiller mig selv. Det er lige, som når man står på ski og går fra grønne til røde pister og så pludselig tager de sorte og falder. Så er det rart at tage en tur på fuld knald på en rød piste igen og mærke, at man kan det shit!

Det næsten var uværdigt, at jeg måtte udgå af Yukon Arctic Ultra. Der var så meget på spil. Jeg har mødt folk bagefter, der troede, at det var min krop, der gav op. Det er svært at forklare dem, at det i forvejen er ret hårdt at løbe 482km i -40 grader, og når man er syg af influenza bliver det ikke nemmere. Hvis jeg alligevel prøver at forklare det, siger de: ”Hvorfor stillede du så op?!”

Jeg synes, det var en værdig beslutning at stille sig frem og sige, nu har jeg fejlet 3 gange i træk af forskellige årsager, hvad lærer jeg af det? Hvorfor er det vigtigt at blive ved, hvis man vil noget og møder modstand? Jeg tror andre kan lære noget af dette, både mine sejre og mine fejl.”

Hvad vil være anderledes ved 6633 Ultra?

”I Yukon Arctic Ultra er jeg på hjemmebane; jeg kender alle, og alle kender mig. Ruten har jeg kørt ad flere gange, så jeg ved en masse om de forhindringer og udfordringer, der kan opstå undervejs,” fortæller Jørgen.

”6633 Ultra er territorielt ukendt for mig. Dette løb er nordligere end YAU, og det er et meget åbent terræn uden træer. Det hvide landskab bare fortsætter og fortsætter. Jeg er fuldt ud klar over at 192 Km ikke er en walk in the park. Der er tiden, som skal overholdes, der er terrænet med mange højdemeter over havet og ikke mindst kulden. Specielt omkring midten af løbet, hvor jeg skal over et bjergpas kan det blæse meget kraftigt, hvilket øger Chill Factor betydeligt. (Chill Factor: når vinden får temperaturen til at føles endnu koldere.)

Terrænet og ruten kræver en tilpasning med hjul på min slæde, som jeg først kan teste, når jeg er der. Jeg ved heller ikke om, der bliver brug for det, da der er lovet sne, kort før løbet starter.

Jeg skal rejse i to dage for at komme til starten af løbet fra Whitehorse. Undervejs skal jeg overnatte i Dawson, der er målby på den lange distance i YAU, og jeg har ikke været der endnu. Jeg glæder mig til at se nye dele af Yukon og Northern territories. Og kan ikke lade være med at tænke, det var derfor, jeg skulle udgå. Det var meningen, jeg skulle komme tilbage.”

Vil du tænke anderledes denne gang?

”Jeg tror ikke, jeg vil tænke så meget når løbet går i gang. Jeg vil forsøge at nyde det. Være i det og fokusere. Der skal tages lidt billeder og video undervejs med mine tanker.”

Hvad vil du tænke om dig selv, når du har gennemført?

”Jeg kan!”

”Med mine tilmeldinger i de lange distancer på YAU har jeg øget kravene til mig selv voldsomt. Det kræver øvelse at acceptere, at jeg ikke kan klare alting første gang. Jeg var, synes jeg, uheldig med at blive syg før YAU i år og er trist over, at det skulle være sådan. Derfor trænger jeg til en ”sukkerpind” og til at mærke sejrens sødme. Jeg skal minde mig selv om, at man skal rejse sig, hver gang man falder. Ikke give op! Ikke sænke målene! Jeg skal acceptere, at det tager tid at blive god til at gøre ting.”

Hvad er værdighed for dig?

”At tage de rigtige beslutninger i livet, så der er balance med de mennesker, vi omgiver os med og med naturen. Og ikke mindst, at vi er i balance med vores inderste. Alt for mange beslutninger skyldes andres forventninger og ønsket om at være noget man ikke egentlig er. Værdighed er turde stå op for sig selv og vælge de rette ting til i livet.”

STØT JØRGEN OG GLOBAL DIGNITY

I morgen starter løbet i 6633 Ultra, og Global Dignity følger Jørgens rejse over polar cirklen. Også denne gang har han valgt at samle ind til Global Dignity, og hvis du har lyst til at støtte Jørgen, kan du donere penge ved at skrive til ham på Jorgen@run2support.dk

Populære nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Søg på emner
Følg os
  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
bottom of page