Ekstremsport = succes

Interview med Christian Louring Engell fra Vindermentalitet

“Hvor vi andre i hverdagen generelt har fået sværere ved at identificere succes, giver sporten, og særligt ekstremsporten, en tydelig indikator på succes.”

Hvad er det hårdeste ved at deltage i et ekstremløb i -40 graders kulde?

Det hårdeste er, at en lille modgang har store konsekvenser. Altså det faktum at en lille fejl næsten er forskellen mellem liv og død. Det kræver en enorm koncentration og opmærksomhed. Når du samtidig er fysisk udmattet og under pres kræver det stor mental styrke at fastholde fokus på opgaven. I sådanne situationer kan man nemt ende med at blive meget opslugt af, hvordan man har det følelsesmæssigt. For eksempel kan man få tanker som "det gør ondt" eller "det er hårdt , jeg tror ikke jeg klarer den", som kan dræne løberens kræfter. Her handler det igen om mental styrke til ikke at lade sig forstyrre for meget af disse tanker og følelser, som helt naturligt vil dukke op.

Kan det give Jørgen psykiske problemer fremover?

Som udgangspunkt er jeg ret sikker på, at det ikke giver psykiske problemer for Jørgen at lave disse ekstremløb. Han er helt sikkert godt forberedt og kender konsekvenserne. Skulle han fejle i forsøget, er jeg sikker på, han vil prøve samme udfordring igen eller et lignende løb.

Det eneste sted, hvor jeg kan se en potentiel fare, er, hvis han pga. af kulden mister fingre eller tæer og får varige mén. Dette kan sætte en stopper for hans ekstremsport og besværliggøre hans førlighed i fremtiden.

Hvorfor vælger folk at udøve ekstremløb?

Der kan være flere grunde. Jeg tror, Jørgen selv vil beskrive det, som en positiv afhængighed. Han får sikkert et kick af både forberedelsen til sådanne løb og gennemførelsen. For enhver sportsmand er der en enorm glæde forbundet med at kontrollere risiko, og på den måde hele tiden blive bedre og nå det næste mål. Hvor vi andre i hverdagen generelt har fået sværere ved at identificere succes, giver sporten, og særligt ekstremsporten, en tydelig indikator på succes. Selvom der er masser af deltaljer forbundet med aktiviteten er den i og for sig rimelig simpel. Det handler om at gennemføre (vinde) ved at komme fra A-B. I mange andre jobsammenhænge kender vi ikke B.

Hvilke råd kan du give til folk, der ønsker at prøve kræfter med ekstremløb?

Mit råd er ikke alene at følge i andres fodspor, men at tage udgangspunkt i de muligheder og resurser den enkelte har. Er du i forvejen god til at løbe og har interesse for det, kunne det være en vej at gå. Kan du li vandring/bjergbestigning er det en vej at gå. Ekstrem handler i første omgang om at skubbe til egne grænser på potentielt farlige områder: Bjergbestigning, dykning, ultraløb mm. Og så tage et skridt ad gangen. = Ingen bungyjump!

Et andet råd er at overveje konsekvenserne af at gå denne vej. Det kræver stor dedikation, vilje og ofre. Det kan være et kæmpe egotrip, og kan have stor betydning for dine omgivelser. Særligt din familie og dine venner. Så tag dem med på rejsen, hvis du ikke vil ende uden dem.

Populære nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Søg på emner
Følg os
  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

NYHEDSBREV

 

 

 

OM OS

 

Global Dignity er en uafhængig organisation bygget op af frivillige, der arbejder for at skabe mere værdighed blandt børn og unge.

 

Organisationen blev skabt i 2006 af tre Young Global Leaders:  H.K.H. Kronprins Haakon af Norge, professor Pekka Himanen fra Finland og grundlægger af Operation HOPE, John Hope Bryant fra USA.

 

I dag er organisationen repræsenteret i over 70 lande verden over, og hvert år oplever over 300.000 børn og unge vores Global Dignity Dage, som er en to timers workshops i værdighed. 

KONTAKT OS

 

Hvis du vil være frivillig, har en god idé eller et spørgsmål, så tøv ikke med at tage fat i os:

 

kontakt@globaldignity.dk

 

 

Du kan finde vores øvrige kontaktinformationer HER.

 

 

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon