Fra Whitehorse til Rivendell Farm: Klar, parat, hypotermi!

Nu er der ingen vej tilbage for Jørgen Leschly Thorsted. I dag sætter han af sted på verdens mest ekstreme løb, Yukon Artic Ultra, for at samle penge ind til Global Dignity Danmark.

Løbet starter i Whitehorse, der er hovedstaden og den største by i det canadiske territorie Yukon. Jørgen og de andre deltagere lægger ud med at løbe direkte på den frosne Yukon flod. Efter 20 km skal han til venstre på Takhini floden. På trods af den lave temperatur kan der stadig være huller med vand eller tynd is, derfor er det vigtigt at holde øje og være på vagt hele tiden. Et menneske kan kun overleve 30 minutter i 4 grader varmt vand, og risikoen for hypotermi er meget stor i disse kolde vandmasser. Det er derfor vigtigt at følge ruten meget nært, da den fører løberne uden om de værste farer på isen. På denne del af turen er der stadig meget tæt mellem løberne, men det bliver ikke ved, så muligheden for at få hjælp i tide vil blive mindre og mindre. Derfor er udstyret livsvigtigt i dette frosne landskab.

Den sidste del af denne etape er hen over frosset landbrugsjord til Rivendell Farm, hvor Jørgen kan varme fødderne ved et varmt bål, før det går videre til Dog Grave Lake.

Etapens distance: 42 kilometer

Tilbagelagt: 42 kilometer

Populære nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Søg på emner
Følg os
  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon

NYHEDSBREV

 

 

 

OM OS

 

Global Dignity er en uafhængig organisation bygget op af frivillige, der arbejder for at skabe mere værdighed blandt børn og unge.

 

Organisationen blev skabt i 2006 af tre Young Global Leaders:  H.K.H. Kronprins Haakon af Norge, professor Pekka Himanen fra Finland og grundlægger af Operation HOPE, John Hope Bryant fra USA.

 

I dag er organisationen repræsenteret i over 70 lande verden over, og hvert år oplever over 300.000 børn og unge vores Global Dignity Dage, som er en to timers workshops i værdighed. 

KONTAKT OS

 

Hvis du vil være frivillig, har en god idé eller et spørgsmål, så tøv ikke med at tage fat i os:

 

kontakt@globaldignity.dk

 

 

Du kan finde vores øvrige kontaktinformationer HER.

 

 

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon