top of page

VI KAN VÆRE MED TIL AT SKABE BEDRE TRIVSEL PÅ DIN SKOLE

Ved at sætte værdighed på skoleskemaet kan Global Dignity hjælpe din skole med at forebygge og bekæmpe mobning og dårligt selvværd blandt eleverne. Vi kan skabe bedre trivsel, og derfor vil vi gerne besøge jer og afholde vores populære workshop i værdighed.


I 2 timer udfordrer vi med spørgsmål som:
 

Hvad er værdighed?
Hvad betyder værdighed for dig?
Hvorfor er det vigtigt at tale om og forstå hvad værdighed er?

 

Sådan en 2 timers workshop i værdighed kalder vi en Global Dignity Dag.

Det er en gratis workshop, som vi tilbyder både børn i
indskolingen, på mellemtrinnet og unge i udskolingen.

GLOBAL DIGNITY DAG TRIN FOR TRIN

​

​

  1. Fælles introduktion. Alle de klasser, der deltager i Global Dignity Dagen samles i skolen aula, hvor skolelederen byder velkommen og fortæller, hvorfor der bliver holdt en Global Dignity Dag. Herefter tager Global Dignitys frivillige over og fortæller om Global Dignity, og hvorfor det er vigtigt at tale om værdighed. 
     

  2. Undervisning i klasserne. Efter den fælles introduktion er der undervisning i klasserne. Hver klasse får undervisning af en frivillig fra Global Dignity, der starter med at fortælle, hvad værdighed betyder for ham eller hende.

    Herefter brainstormer eleverne på begrebet værdighed i små grupper. Når eleverne er kommet på alle de ord, som de forbinder med værdighed, er der en fælles diskussion i klassen, hvor ordene bliver uddybet og forklaret.

    Bagefter skal eleverne fortælle historier til hinanden fra deres hverdag, der beskriver hvordan de oplever eller giver værdighed. Hver gruppe vælger én værdighedshistorie, som skal fortælles højt for hele klassen. Herefter bliver én af de historier, der er blevet fortalt for hele klassen, valgt ud til at blive fortalt højt i plenum for de andre klasser, der også deltager i Global Dignity Dagen.

    Inden eleverne skal mødes med de andre klasser for at dele værdighedshistorierne, skriver de et brev til sig selv, hvor de fortæller, hvordan de vil øge deres egen og andres værdighed. Brevet bliver forseglet i et år, hvorefter eleverne skal læse det igen.

     

  3. Værdighedshistorier i fællesskab. Efter undervisningen i klasserne mødes alle eleverne i aulaen igen, hvor én elev fra hver klasse fortæller sin værdighedshistorie. Herefter runder skolelederen af og siger tak for en god Global Dignity Dag.

300.000 børn og unge oplever hvert år en Global Dignity Dag rundt om i hele verden, fordi Global Dignity er en organisation, der er repræsenteret i over 70 lande verden over. 


Det betyder, at børn og unge fra Mellemøsten, Europa, Asien, Amerika og til Afrika alle sammen oplever at blive mødt med værdighed. 

Vi har samlet klip fra Global Dignity Dage i hele verden i videoen lige her. Det er stærke sager.

bottom of page