top of page

Vi er alle født lige, men det er viljen, der betyder, om man gør noget ved det, man ønsker sig

10698551_852161648135064_7777139881758934448_n.jpg
Interview med Chris Fischer – professionel triathlet

Den 8. februar starter Yukon Arctic Ultra i det iskolde Canada, hvor vores helt Jørgen Leschly Thorsted deltager for at gennemføre 482km i værdighedens navn. Jørgen har siden 2003 udfordret sig selv utallige gange i meget fysisk og psykisk hårde ultraløb. Vi har bedt en professionel sportsmand om at komme med sit bud på, hvad det kræver for at gennemføre denne type hårde udfordringer og bryde sine egne grænser.

Chris Fischer er professionel triathlet, han har trænet og konkurreret i 20 år og er lige kommet på Danmarks Triathlon landshold for anden gang i sin karriere. Vi tager en snak med ham om at motivere sig selv til at skubbe sine egne grænser, om at imødegå det ukendte, og om at være et eksempel andre kan følge for at få mod til at ændre deres liv.

Forberedelse betyder alt

"Jeg har trænet i 20 år, så jeg kender min krop og mine fysiske grænser rigtig godt. I forhold til Jørgen arbejder jeg med små justeringer, som kan komme til at betyde om jeg bliver nr. 1 eller nr. 3 i konkurrencen. Det der er fælles for os, er at forberedelsen betyder alt. Jo bedre forberedt man er, jo bedre vil man klare sig. Man skal indføre træningen i det daglige, og så være åben overfor de udfordringer, der kommer. Det er vigtigt at kunne adaptere til omgivelserne. Jeg har dog aldrig konkurreret under så ekstreme vejrforhold som Jørgen skal ud i.

I begge vores sportsgrene er det et ræs mod tid, men for Jørgen kan det være svært at sige, hvor lang tid det vil tage at gennemføre løbet. Jeg tror, det er sværere både psykisk og fysisk at deltage i noget, hvor man ikke er helt klar over, hvor lang tid man vil være undervejs."

Motivation og værdighed

"Min motivation er, at det er noget jeg kan lide, og fordi det har taget tid væk fra min familie at træne op til det, skal det ikke være for ingenting.

Hvis man har arbejdet på noget igennem længere tid, og man yder en god præstation, får man også respekt fra sine omgivelser. Det giver værdighed. Vi er alle født lige, men det er viljen der betyder, om man gør noget ved det man ønsker sig. Hvis Jørgen og Jeg kan være med til at være eksempler for andre, så de tør ændre noget i deres liv eller arbejde hårdt for deres ønsker, er det en dejlig ting. Det er også motivation."

Hvad vil du sige til Jørgen?

"Det er vigtigt, at Jørgen gør det for sig selv, og at han nyder processen. Hvert skridt, han tager, skal være et mål i sig selv. Det er flot han kan lære noget fra sig undervejs, der giver andre mod til at ændre deres liv."

Respekt for frivillige

"Jeg er meget imponeret over de frivillige, der bruger deres tid på at gøre noget godt for andre. Både i Global Dignity, hvor de frivillige arbejder med at motivere unge mennesker, men også til vores store Triathlon løb, hvor der nogle gange kommer 100, som er med til at det hele kan lade sig gøre. Dem skal man altid behandle med respekt."

Tak Chris!

Populære nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Søg på emner
Følg os
  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
bottom of page