top of page

Dansker vil løbe i -40 grader for værdighed


Når verdens hårdeste og ikke mindst koldeste ekstremløb løber af stablen til februar næste år, vil den anerkendte, danske ekstremløber, 55-årige Jørgen Leschly Thorsted, løbe for at samle penge ind til Global Dignity. Det offentliggør han i dag på scenen i Ringsted Kongrescenter foran hundredevis af teenagedrenge til eventen Global Dignity Boys.

”Hvis jeg kan, så kan alle,” siger Jørgen Leschly Thorsted.

Han vil gerne være det gode forbillede og en mønsterbryder, der viser, at man kan hvad man vil. Og netop inspirationen til at turde bryde mønstre er kernen i eventen Global Dignity Boys. Gennem inspirerende talere er målet at give teenagedrengene fra hele Danmark et skud håb, glæde og ikke mindst tro på og vilje til, at det er muligt at gøre noget helt specielt og gå efter sine drømme.

Fra 110 kilo til ekstremløber Og Jørgen Leschly Thorsted ved om nogen, at det kræver mod og vilje til at nå sine mål. Han har tidligere vejet over 100 kilo og har knapt kunnet løbe 5 kilometer. Men når han til februar deltager i Yukon Arctic Ultra, som ekstremløbet hedder, skal han indenfor maksimalt otte dage tilbagelægge mellem 482 og 692 km i Canadas særligt udfordrende og svært fremkommelige landskab. Betingelserne er hårde; ingen brug af gps, minimal kontakt til andre mennesker, ned til -40 graders frost og et konstant skiftende terræn, der blandt andet består af ujævne og snedækkede områder samt frosne søer. Det er således både en fysisk såvel som en mental udfordring de færreste tør kaste sig ud i.

Jørgen Leschly Thorsted gennemførte for første gang det ekstreme løb i 2012.

Op mod det forstående ekstremløb er der mulighed for at donere penge, og lige inden løbet er det tilmed også muligt at donere et bestemt antal kroner for hver enkelt km, som man tror, Jørgen Leschly Thorsted gennemfører ud af de op mod 692 km, som man maksimalt kan løbe.

Populære nyheder
Seneste nyheder
Arkiv
Søg på emner
Følg os
  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
bottom of page